Galleri

Tilfredse kunder

{
Vi er super glade for den unik hånddrejet dansk produceret stentøjsserie vi har fået lavet i i logofarver til Rotpunkt Køkkener i Odense.
- Nikolaj Hennskov

Bestil din egen linje engros

 

Har du et ønske om at få drejet din egen linje i stentøj?

På Vangs Keramiske Værksted møder du åbenhed og samarbejde omkring kreeringen af din egen linje.

Det kan handle om en eller flere produkter, men der er tale om et potentiale på flere 1000 enheder om året.

Du leverer idéerne, vi leverer håndværket.

Vores stentøj er brændt ved 1250 grader. Det tåler almindelig opvaskemaskine, industriopvasker og ovn, men ikke microovn.

 

Messer

 

Her finder du en liste over de messer, hvor du kan møde Vangs Keramiske Værksted og købe/bestille vores produkter:

 

Formland Messen

18-20 august 2024 (Kun engroskunder)

 

Sanderumgaard Høstmarked

8 september 2024 10-16

 

Boltinggaard Julemarked

29 november – 1 december 2024

 

Åbent Værksted også for private

 

 

 

 

 

 

Heidi Vang

være, 

Heidi bor sammen med hendes Græsk/danske mand og deres datter på 14 år, i et Amerikansk bjælkehus på landet, i Gestelev ved Ringe på Midtfyn.

Når hun ikke arbejder med leret, dyrker hun karate og styrketræning. 

”Jeg mistede min far alt for tidligt. Det lærte mig at livet skal leves og drømmene udleves dagligt, ugentligt, årligt. Det er de mennesker vi inviterer ind i vores liv, som har den sande betydning og hvis vi aldrig inviterer nye, svinder chancerne for at lære og opleve nyt”

Igennem arbejdet med leret får jeg en følelse af zen. Jeg er stadig til stede, men med en lille forsinkelse i mit nærværd med andre.

Uddannelser.

  • Pottemager i 1996
  • Personlig Træner i 2015
  • Rejseleder i 2016
  • Instruktør og kursusleder i Hjemmeværnet 2017
  • NLP Business Practitioner i 2019
  • ESG (Bæredygtighed CO2 aftryk, social og lokal ansvarlighed, kontinuerlig uddannelse og åbenhed i ledelsen)

Erfarring: Heidi Vang fungerede som skuemester (sensor) på pottemageruddannelsen i 10 år frem til at den lukkede for ca. 20 år siden.

Historien:

Tiden med pandemien Covid 19 i Danmark, gav den enkelte dansker mere tid. Det førte til større interesse for håndarbejde og en kraftigt øget interesse for håndlavede produkter generelt. Gerne den slags, der kom med en særlig historie tilknyttet.

Efterspørgslen i butikkerne blev ændret fra ”billigst muligt Danish Design made in China” til ”Danish Design must be made in Denmark”.

Ikke alene skulle produkterne være skabt af danske hænder, men de skulle også være produceret med omtanke for vores natur, og være bæredygtige i forhold til ansattes arbejdsvilkår og genbrug. Fødevaresikkerhed og arbejdsmiljø var også i højsæde.

Uvidende om markedets potentiale, fik pottemager Heidi Vang genopstartet hendes gamle erhverv keramikken, ude i hendes kun 64 kvadratmeter store værksted i Gestelev på Fyn. Der var ingen plan, intet mål. Hun ville blot genfinde sit gamle erhverv, og se om en enkelt eller to emner kunne sælges. Der var endnu ingen ambitioner.

De første 4 brændinger gik rigtigt skidt, men selv om det hele mere eller mindre var 2. sortering, blev det omgående solgt. Hurtigt gik det op for Heidi, at hun stod med ikke kun en levevej for sig selv, men også et vækstpotentiale til en keramisk fabrik, hvilket havde været hendes drøm da hun holdt som pottemagersvend i 1999.

Heidi måtte sætte en strategi og holde fast i den.

Hun havde 12 års dyrt betalte erfaringer som selvstændig i fitnessbranche. Ud fra de erfaringer lagde hun en plan om, at gøre noget ingen andre keramikproducenter gjorde. Heidi ville producere keramiske emner af eget og andres design udelukkende til salg engros. Ingen butik eller webshop for private. Lavest mulige pris for engros kunden, dog ikke under en dækningsprocent på 40. Keep it simple.

Det virkede omgående og allerede indenfor 6 måneder blev den første medarbejder ansat og der blev købt en ovn mere.

Forhandlernetværk og halvfabrikatkunder blev allerede i  2022 udvidet med Tyskland. Der var efter første messe i Hamborg, 25 nye forhandlere. Men Heidi blev hurtigt klar over, at det krævede meget mere end deltagelse på en messe, at skabe et stort kundegrundlag i Tyskland. Ydermere oplevede hun, at rigtig meget keramik gik i stykker under forsendelsen. Med en lav dækningsgrad blev pakketid og ødelagt keramik en kritisk faktor. Der skulle tænkes nye tanker.

Med 4 timeansatte i produktionen blev pladsen i det lille værksted meget trang og Heidi huskede, hvordan hun fra sit barndomsværelse, kunne se over på de smukke tulipanmarker på Boltinggaard Gods og drømte om at bo der. Hun spurgte godsejer Peter-Vilhelm Rosenstand, om han kunne finde plads til et større keramikværksted. De gik i forhandling og efter et år stod lokalerne klar.

Håndværket skulle dog genlæres. Heidi oplevede at der var flere ordre, hun måtte afvise på grund af manglende kompetencer. Samtidigt med at hun alle ugens dage selv trænede hendes keramiske færdigheder gode igen, søgte hun forgæves pottemagere i hele Europa.

Der kom løbende nye medarbejdere til, der skulle oplæres, Vang teamet blev  dygtigere og hurtigere til forarbejdning af leret. Målet om at andre end Heidi kunne producere mere end 50% af emnerne kom nærmere.

En ny plan kunne sættes. Der skulle søges midler og laves vækstplaner.

 

Vangs visioner

 

Vores vision er at gå fra at være et keramisk værksted til at blive en keramisk fabrik. Vi vil være gode til at samarbejde omkring udvikling, design, prøvefremstilling og produktion af keramiske linjer. Drejet, støbt, kvætset og inddrejet. Vi vil sælge Vang linjen på 25 emner i 15 farver i hele Europa.

1. Januar 2024 flyttede værkstedet til større lokaler på Boltinggaard Gods ved Ringe.

I Maj 2024 kom investorer til, og en ny vækst i Tyskland kunne igang sættes.

Mindre og mellemstore keramikfabrikanter mm. kan i fremtiden få deres produktlinjer produceret i Danmark i stedet for andre steder i verden, som kræver stor transport.

Samtidigt genbruger vi leret flere steder i processerne, og vi skyller vores arbejdsvand fri for råstoffer og ler inden vi sender det i kloakken.

Vi anvender KUN fødevaregodkendte glasurer, købt i Danmark. Vi blander ikke glasurerne med hinanden og vi blander ikke andre eller ekstra råstoffer i glasurerne.

Ovnbrændingerne kontroleres med brændingskegler så vi kan regne med en temperatur over 1240 grader.

På den måde sikrer vi i øvrigt også at keramikken tåler opvaskemaskine og forbliver slidstærkt.

Vi anvender avispapir og genbrugspapkasser fra lokaler erhvervsvirksomheder. Tak til Lysmesteren og Velsig/Egnir i Ringe.

Vang Teamet har ansættelseskontrakter, udfyldt APV, personalemappe at støtte sig til, en selvvalgt pårørendepolitik og betalte pauser samt flex i arbejdstiderne. 

 

Følg os på de sociale medier

facebook og instagram kan du følge vores dagligdag på værkstedet.